FinNorbygaardDR seniorklub havde besøg af Finn Nørbygaard, som fortalte ærligt og ligefrem om sit liv og sine drømme. Fra barndommen som adoptivbarn i Esbjerg hvor klassekammeraterne blev hans første publikum. I mødet med Jacob Haugaard startede en tour de force i dansk showbiz, som foreløbig har varet i 25 år.

Han fortalte åbent om berømmelsens for- og bagsider, om succeserne og fiaskoerne, om den betydelige formue som fulgte i kølvandet på at være en af landets mest kendte entertainere og om IT Factorys kollaps og herunder hvordan det er at miste hele sin formue på en enkelt dag. Med sin mangeårige uddannelse som psykoterapeut holder Finn Nørbygaard sine personlige erfaringer med at møde en voldsom krise ud, så de kommer til at omhandle almenmenneskelige erfaringer. På forunderlig vis oplever mange, at der skal en livskrise til for at opleve, at livsgnisten vender tilbage. Finn N. underholdt også med overgangen fra et arbejdsliv til et liv som pensionist, det åbner udviklingsmæssigt op for en energiomlægning. Nemlig at skifte fra præstation til refleksion og dermed indsigt. Seniorlivet giver adgang til et væld af følelser, som indtil nu har ligget på lager.

En dejlig eftermiddag i DR seniorklub, med en fantastisk foredragsholder der stadig har meget livsmod i sig.

Referent June

Foto Flemming 

LeciaSangerinden Lecia Jønsson er kendt af alle danske. Hun har stået på scenen i et utal af tv-udsendelser – hun har indspillet sange med alle store danske sangere og sangerinder. Har fået mindst et verdenshit med LABAN, da hun var den kvindelige halvdel af duoen, hvor Ivan Pedersen var den mandlige part. Deres stemmer passede som hånd i handske, og med Hvor Skal Vi Sove I Nat kom det danske gennembrud med en italiensk melodi, som havde fået dansk tekst. Der blev en ørehænger og et dansehit, der virkelig satte gang i karrieren. Det blev et kæmpehit, der fik LABAN til at være et af de varmeste navne på festivaler og andre store danske arrangementer. Vi fik historier om enkelte af de mange danske navne, som Lecia har været i pladestudier med i årenes løb. Grethe & Jørgen Ingmann, Johnny Reimar, Peter Belli og Rocking Ghosts var nogle af navnene, og LABAN med Ivan Pedersen var nok det største. Scarlets skal ikke glemmes. Det var nemlig der hvor hun med sin søster Lucienne havde masser af hits. Lecia er ikke færdig med karrieren på scenen, for hun synger stadig fortryllende, men har brugt nogle år på at skrive en bog om sin karriere. Den udkommer til efteråret.

Det var en speciel optræden, hvor vi skulle have haft musikalske klip fra hendes karriere, men teknik kan være en svær ting – og det var det den dag hun besøgte Seniorklubben. Ærgerligt for os alle og Lecia. Men underholdende var det at høre om hendes lange musikalske karriere.

Tekst: ørs- foto: Flemming

Henrik Saabye23. marts 2023
Denne torsdag havde vi den store fornøjelse at møde Henrik Saaby - tidligere producer på DR Sporten.

Henrik fortalte om ‘’sit liv’’ i DR og gjorde det levende, positivt og med stor kærlighed til DR, DRs ledelse og ikke mindst DRs medarbejdere - ‘’DR har haft stor indflydelse på mit liv, man fik en god opdragelse og tingene blev lavet i god kvalitet - ikke noget med smart i en fart’’.

Henrik nåede i sin tid i DR at producere de største sportsbegivenheder EM og VM i mange sportsgrene og flere gange OL blev det selvfølgelig også til.

Men en dag var der en chef som sagde ‘’Henrik, nu er det på tide at klippe navlestrengen og komme videre’’ -  på det tidspunkt, var det nemlig ikke længere kun DR, som ‘’sad’’ på de store sportsbegivenheder - og sport var og er stadig Henriks hjertebarn.

Efterfølgende blev vi indviet i Henriks liv som selvstændig producer - stadig på de største sportsbegivenheder.  Henrik arbejder også stadig sammen med ældre medarbejdere fra DR - ingen aldersdiskrimination her. Det var interessant at høre om planlægning, teknik og rejser og meget andet - vi fik selvfølgelig også både gamle og nye klip, så vi kunne se hvilken kolossal udvikling, der er sket inden for det tekniske - alene udviklingen i antal kameraer hold da lige op…... 

Henrik talte selvfølgelig også om, hvordan sport samler folk, om følelser og om fællesskab.

Det var en super spændende eftermiddag som sluttede med, at Henrik igen rettede en stor tak til DR og kolleger, som har været med til at give ham et spændende arbejdsliv.  

Hvor var det i øvrigt dejligt at se en del medarbejdere fra Sporten og andre, som har arbejdet sammen med Henrik. Håber I kommer igen. 

ref.: vibeke

foto: Flemming

Jrgen Andersen Holmen30.marts 2023
I dag kunne vi se frem til lidt danmarkshistorie - for en tidligere foredragsholder i Seniorklubben Leif Andersen kom nemlig på besøg igen. 

Denne gang var det en gennemgang af Holmens mange bygninger - og dem er der rigtig mange af. Nogle af dem bevarede, nogle af dem ombyggede og/eller nybyggede. Alle havde de skønne og interessante historier og så findes der vel ikke noget bedre, end at høre dem fra en sådan kender. Og en kender var Leif og det var så mega spændende at høre om. Det hele blev naturligvis krydret med flotte fotos. En rundtur på Holmen var måske en idé til en kommende udflugt? 

ref.: vibeke

foto: flemming

General Maria16. marts 2023
Så var der lige et hul i kalenderen, hvor generaldirektøren kunne komme for at fortælle os seniorer om, hvordan der er ude i DR netop nu. Noget turbulent har det været med masseafskedigelser. Der har været både udvikling og afvikling. Egentlig skulle vi have haft besøg af generalen for længe siden. Men hun var så hårdt presset i kalenderen, at Sandy French kom i stedet for. Heldigvis var besøget af Maria Rørbye Rønn en virkelig glædelig overraskelse. Hun begyndte med en overskrift: ”Sammen om det vigtige” – kultur, fællesskab og public service til alle. Det at man ikke længere betaler licens direkte til DR – men betalingen til DR sker via skattebilletten er jo forholdsvist nyt. Helt frit uden særligt abonnement. Og så ovenikøbet efter at skulle have sparet 773 millioner gode danske kroner med massefyring til følge. Maria bevægede sig ganske elegant igennem hele temaet med ”mere digitalt”, ekstra konkurrence på alle platforme, mere og mere internationalt indhold. Medieaftalen blev delvis vedtaget i 2019, men her tre år efter i 2023 er DR reelt uden en rammeaftale, - endda her med to år til et 100 års jubilæum. Alle DRs programmer har en større og større konkurrence fra udenlandske mastodonter, der har økonomi som er 10, 20 eller måske 30 gange større end DRs. Med slogans ”Sammen om det vigtige” er der sket mange ændringer. Streaming og Podcast er levende beviser på, at der er store ændringer i DR. Eksempelvis blev DisneyShow fredag aften efter hele 31 års udsendelser ændret og nærmest skrottet til fordel nyere tegnefilm. Og det unge publikum hænger ved skærmen stadigvæk. Maria kørte i stærk stil og besvarede åbent på spørgsmål fra salen. Det var faktisk en stjernestund blandt de mange arrangementer, vi har haft.  En rigtig god eftermiddag med indhold serveret af Maria Rørbye Rønn. Tak for det.

Tekst: ørs-
foto: flo