25. april 2012
I silende regn havde Seniorklubben udflugt på en onsdag med Københavns Havn som mål. Vi vidste fra begyndelsen, at der ville være vand i selve havnen, men vi havde jo ikke behøvet at få tilført yderligere væde fra oven under en to timers sejlads.
Kl. 11.00 skulle vi mødes på Gl. Strand – og det var en reel paraply- og regntøjsudstilling til beskyttelse mod en konstant regn fra start til slut på de næsten to timer med kyndige og slagfærdige Allan Mylius Thomsen som guide.
Vi fik alt at vide om havnen, bygningerne og de mennesker, som i flere hundrede år har været onde ved byen og har efterladt sig spor, som er svære at rette op på.
Glasfacadernes indtog på havnefronten, har medvirket til en begrænset udsigt til byens prægtige tårne, og det tager mange med rette ilde op. En ordentlig svingtur rundt i havnen med en uafbrudt ordstrøm fra guiden var en herlig oplevelse - og en ret så præcis forklaring på mange underfun-digheder gav tilhørerne en fantastisk indsigt i de maritime forhold, der er en del af vor historie og hvor nuværende hverdag.
Navne blev os forklaret – Kvæsthus, Knippelsbro, Langelinie m. fl. blev vi klogere på, at i øvrigt opfordret til at besøge bankmuseet og Orlogsmuseet på Christianshavn. Der er meget vi skal nå, og det var en god bid af København, som vi fik fra den heldigvis overdækkede turbåd.
Dronningen havde den godhed at sejle fra Toldboden ud til Kongeskibet, der var med alle signalflagene oppe i anledning af vores tilstedeværelse i havnen, og selv det flotte sejlskib Georg Stage fik vi at se mellem dråberne fra oven. Et par dråber i små fingerbøl til at styrke os på fik vi også for at undvige en snigende forårsforkølelse.
Det var i sandhed oplevelse af København bag duggede ruder, indtil frokosten kunne indtages på Restaurant Puk i Vandkunsten. Heldigvis var vandkunsten fra Vorherres side endelig holdt op, da vi nåede frem til mad og drikkevarer.
ørs-