Hvor herligt at være i godt selskab med nogle venlige personer og så masser af øl at drikke.
Det nærmede sig fri bar med seks slags øl, som alle havde Jacobsen som fælles navn. Ikke sådan at forstå, at vi blev bimlende fulde – nej da. Ingen skrigen eller råben. Ingen fællessang med de kendte ølsange. Næh …pænt og roligt uden at se tydelige tegn på alkoholmisbrug blandt deltagerne i ølsmagning. Netop ”Ølsmagning” – og endda med måde, var dagens tema. Med en konsulent fra Carlsberg, Bjarke Bundgaard gik det meget fint med smagning af seks Jacobsen øl i jætte-store flasker. Der var rigeligt med øl. Og dejligt at høre historierne om de enkelte øls tilblivelse, og det er åbenbart ikke så nemt at brygge øl. Det kræver kapital, og så skal de distribueres vi købmænd, supermarkeder eller restauranter. Vi begyndte med den stilfærdige Velvet Galaxy, så kom Viva Classic lavet på strandsvejsgær og dernæst Surt Øl – en surdejsøl der virkelig var sur. Men heldigvis kom vi til Sass Blonde, der er en munkebryg med en meget fin smag. Endelig sluttede vi med Brown Ale, der er tyk og god. Og helt til slut kom Vakima IPA øllen – så kunne vi faktisk ikke drikke mere den dag. Klogt var mange med offentlige transportmidler – og det var en rigtig god eftermiddag i Carlsbergs tegn. Et vellykket foredrag om øllerne positive sider. Og da vi ikke blev helt færdige om øllerne, så må Bjarke Bundgaard da meget gerne komme igen med et par kasser øl ledsaget at historien om både Carlsberg og Tuborg. En rigtig fin eftermiddag.
Tekst og foto: ørs-
Flere billeder her