FED FEST FOR FORHENVÆRENDE
SPILLEVENDE DR-FOLK
Seniorklubben fejrede det nye år med maner i Klærkesalen

 P11500021

 

Af den gamle billetkontrollør.

Overdrivelse fremmer forståelsen.
Vel var indvielsen af Koncerthuset og indsættelsen af Obama som præsident flotte begivenheder, men Seniorernes Nytårsfest stod ikke tilbage. Og så var der jo lige det, at vi selv var med i Klærkesalen, som ved en sådan lejlighed kommer fuldt til sin ret som det smukke og storslåede lokale, det er.
 
Og her er så lidt erstatning for jer, som ikke kunne komme.
 
Vi var 120, og det var, hvad der var plads til. Og det antal som havde meldt sig.
 
Bestyrelsen og gode venner og hjælpere havde lagt sig i selen, og lidt forsinket kunne dørene slås op til salen med de smukt dækkede borde.
 
Som en ekstra overraskelse var der osse Brandy og Irish Cream, blandt bartendere kaldet Pensionistymer, til kaffen og det store udvalg af lækre kager, som foreningens førstedame, formandens flittige Dorte havde begået.
 
Bankospillet resulterede i fordeling af en masse fine gaver, som vor hovmester Marcello overrakte med megen spansk elegance.
Ved gæstebordet fungerede Finn Albrechtslund som tolk for vore svenske gæster. Den ene af dem havde det svært med de danskudtalte tal!
 
Og menuen var heldigvis ikke mad, som mor lavede den, men dejligt opfindsom, velsmagende og spændende. Det var de lokale kokke fra "Allehånde Køkkenet" ved Aktivitetscentret, som havde stået for lækkerierne: Gravet laksetatar med kapers, vinaigrette med rogn og piment på krydderurtesalat med ristet rugbrød som forret.
Hovedretten var, stadig ifølge de fine menukort: Kalvelårtunge braiseret i Gorgonzola med pure af selleri og kartofler, smørristede gulerødder i løvstikke og fuglereder med Waldorfsalat.
Uhm!
 
Kødet kunne tygges med øjenvipperne.
 
Og ikke noget med at stå i kø og hente selv, nej fint serveret ved bordene.
Og vin og vand kunne købes for rimelige penge ved baren.
 
Og der var skam musik til. En journalistkollega, der ellers ikke har noget at gøre med Seniorklubben, Aksel Brahe, selv pensionist, sad ved klaveret og tryllede hyggelige toner frem. Jeg kan ikke huske, om han osse spillede "I en Sal på Hospitalet", som jeg havde foreslået, men ellers fik vi alle de gode gamle numre.
 
Og så havde den altomkringfarende formand, Bent Erik, osse snøret en festlig sang sammen. Og meget elegant på melodien, vi kender fra "Pigerne fra Småland"
til ære for vore to gæster fra den anden side af Sundet, Jeanette Lundborg og Marianne Persson, som Jørn Damgaard og den gamle billetkontrollør var værter for ved gæstebordet.
Damerne var meget glad for hele arrangementet og har sendt takke-mail med håb om gensyn til sommer i det svenske.
 
Andre gæster var den statelige "oldfrue" Gurli Gardendal og den søde kinesiske assistent, der har serviceret os oppe i centret før vore møder i salen. Jeg plejer at kalde hende Formosa, for det er derfra, hun kom. Så det er til at huske. Men hun hedder Lu Hong. Formanden kalder hende Suey, men det er vist en sovs af en slags.
 
"Seniorsisters," Aase Knudsen, Kate Sand og Lis Frederiksen gav "Bakkesangerinderne" for fuld udblæsning med tekst af Bent Erik. Den kan I læse her på hjemmesiden.
De er bare gode, de er. Uden at forklejne nogen, så kan man godt se, at Kate har gået i en god skole i Pigekoret, som hun kan tale om i timevis med strålende øjne.
Det var helt velfortjent, at samme Kate ved lykkens træf blev den glade ejer af en ægte PH-lampe, der var hovedpræmie i billetnummerudtrækningen.
 Hun har højt til loftet, osse hjemme, og plads til den. Og hun vandt på nr. 1. Jeg havde nr. 50 og nok mere end 3 meter til loftet, men ikke plads. Sådan er det så forskelligt, som bønderne siger på Sjælland, når de er i det filosofiske hjørne.
Og så gik det siden løs med pragtfuld dansemusik, leveret af "Swingorkestret", som vores egen høje flotte Lilian Irlind er medlem af. Guitarist og en fremragende formidler af tekster som den gode gamle eviggrønne" Bye Bye Blackbird."
"Alle larmer", som  professor Tribini sagde, når der skulle klappes i hans telt.
 
Og der blev danset som i de gode gamle dage i Adlon, Scala og Lorry og på Palace Hotel, München og English Corner, Giraffen og de andre steder, som ikke findes mere.
 
Gode Jørn Damgaard var rigtigt på gulvet, dog uden at demonstrere, at han engang har været Tivolimester, i Dansetten, i Jitterbug. Men han svang med gammel øvelse damerne. Ikke mindst " Ditte Menneskebarn," som lille, alias Jette Kehlet. Trist, at man selv er stokkeramt og ikke kan tage del i alle herlighederne.

Til gengæld fik jeg videofilmet hele aftenen. Jeg tror alle kom med. Ikke mindst mine bordfæller. Det var jo nemmere at bruge dem til at illustrere, hvordan snakken gik livligt, end humpe rundt i den store sal.
 
Filmen er ren "Dogme". Håndholdt kamera uden dikkedarer. Og uden efterredigering, men "klippet" i optagelsen. Det bli'r derefter. Vi finder en måde, hvorpå interesserede kan få den at se.
 
Og da folk begyndte at sive, kom endnu en overraskelse.
Bent Erik gik på scenen, med solbriller, og gav sin fine Elvis Presley-version af Cant' falling in love with you.
Ekstranummer. Ekstranummer hujedes der. Og så fik vi den en gang til.
Fed festlig fest.
Johs.
 
PS. Den eneste, der havde glemt billetten hjemme? Ja, det var såmænd den gamle kontrollør, men jeg lod ham slippe ind! Telefonisk opklaredes det, at han havde nr. 50.
Jo, vi har orden på tingene.

 
Senior Sisters 2009

Mel: Bakkesangerinden

Så er søstrene igen på banen,
vi viser fanen
for senior klanen.
VI er klar til fest og glade timer
i store stimer –
i denne sal.
Vi er flyttet ind på dette flotte sted,
vores fadøl tog vi med.
Nu holder vi så møder i den gamle Klærkesal,
Og her er vi alle klar.
På hjemmebanen her, er bare rigtigt godt at vær
med en stemning som er rar
Vi glæder os til ny sæson i klubben
og ved at det vil blive stort og flot
Hos DR senior der har vi troen,
og vi ved det ender godt.


Året som nu gik, er fyldt med minder
og gode timer
for mænd og kvinder.
Fine rejser og perfekte ture
for klubben bruge
jo energi.
Der er store planer og ideer nok
og det glæder vores flok.
Vi takker derfor klubben, for en rigtig god sæson
og vi vil ha meget mer.
For seniorklubben er et hit og vi er altid med,
der hvor tingene de sker.
Nu ønsker vi I får en herlig aften
og fester lidt på senior maner.
For Senior Sisters holder dampen oppe
og måske så får I mer.

Billeder fra festen findes i fotogalleriet under diverse..