Med tanker tilbage til Osvalds mareridt om 100 mand & én bajer blev vi af formanden præsenteret for to ølkyndige og yndige sortklædte unge damer, som gav os en time i selskab med syv typer øl på flaske.

Syv øl begyndende med Drachmann fra Skagen Bryggeri og bare fem procent alkoholstyrke. De to næste var også i fem procentniveau, nemlig Hvedeøl fra Herslev og Ørbæk-bryggeriets Indian Pale Ale. Endelig nåede vi til Bryg Holbæks Brown Ale på 6,5 procent og så et step ned ad igen til Sundbys Stout fra Amager Bryg og bare 6,2 procent.

 

Dem drak vi lidt af..
Procenterne begyndte så småt at virke på de godt hundrede smagende seniorer, og nu satte ølforedragsholderne ind med en procent på 7,9 fra Thisted Bryg – en Limfjordsporter, som kaldes Øllets Gentleman. Sluttelig ringede vi helt op på 10 procent med Midtfyns Barley. En mørk sød sag, der også kan drikkes som vin, hvis man har lyst til det.

 

Lidt sløret i blikket trods alt ..
Læsere af dette referat må sidde tilbage med følelsen af, at Seniorklubbens fremmødte medlemmer skulle bæres ud, når der nu var hele syv øl at smage efter bestyrelsens anvisninger. Sandheden er dog, at det var nippe-prøver til os. Vi var seks-syv personer om at dele bare én af de dejlige flasker – og dermed var ingen kørekort til automobil i fare eller bortvisning af HT-mimrekort-indehavere grundet uhæmmet fuldskab på en sådan kold eftermiddag. Hyggeligt var det med lidt brød, ølpølser og saltkringler til denne afprøvning af danske nationaldrik fra mikrobryggerierne rundt i fædrelandet

Nu kan man kun sidde og tænke lidt tilbage på den tid, hvor der var guldøl i hanerne på fadølsanlægget i Radiohusets kantine. Det var en anden tid.


Vi nåede lige Danmark Rundt på flaske – i løbet af en time og så stadig muligt at gå lige hjem. Bestyrelsen har tænkt på det hele – og nu er der sommerferie – på gensyn hav en god sommer.

 Ørs-