24. marts 2012
accordeonMed velkomstdrink af ægte Pastis blev det en herlig eftermiddag med franske toner fra accordeonspilleren Adam Ørvad, der havde knapharmonikaen med for at give den underliggende franske stemning, mens de mere end hundrede fremmødte hyggede sig med rødvin fra Rhone, hvidvin fra Alsace eller mærkværdigvis nok tjekkisk øl.

Serveringen var selvhentningsprincippet og her var disket op med de fineste franske oste, som formanden selv havde hentet i Frankrig – og dertil dejlige postejer fremtryllet af en fransktalende kok. Alt i alt nogle herlige timer i godt selskab med kaffe og Calvados til dessert – og med de fineste hjemmegjorte Napoleonshatte (uhm) og Sarah Bernhardt-kager i petit four-størrelse.

fransk madFinere kunne det ikke være i det smukke kirkerum, hvor det var alt for forårslyst til at lade sig underholde af ægte can-can-piger med følgespots – så derfor var de ikke blevet booked til dagen. Accordeontonerne gav den perfekte stemning – og oprindelig var det en af accordeon-mesterens elever, vi skulle have haft på besøg, men da mesteren hørte om arrangementets karakter, ville han ikke gå glip af jobbet og tog det selvfølgelig selv.

Checker man ham op, opdager man, at han er koncervatorieuddannet – og er højt estimeret specialist på sit instrument.

Det bedste er bare godt til os – og vi begav os ud i forårsluften efter nogle herlige timer med fransk inspiration.

Ørs-