Efter 4 forudgående meget våde svenske træf, var vejrguderne endelig med os og det blev en rigtig dejlig dag i det svenske.

49 morgenfriske seniorer drog mod Helsingborg til en dag ud i det blå.

Første stop var P pladsen ved Sofiero, hvor vi mødte vore svenske værter. Herefter kørte vi en kort tur til Bredskabsmuseet, hvor der blev serveret morgenkaffe med boller og gammel dansk. På museet fik vi en fin rundvisning og fik fortalt om forlægningen som under anden verdenskrig havde kanonerne rettet imod Danmark. En af de store kanoner havde retning direkte imod Kronborg og det skyldtes at tyskerne havde hovedkvarter netop der. Det var opgaven at beskytte den svenske kyst mod fjentlige angreb og der blev skudt adskillige fly ned i den periode.

Herefter gik turen til Høganæs hvor en rigtig god frokost blev indtaget på den gamle keramikfabrik, som var blevet omdannet til en spændende restaurant og salgshal.

Nu var det så spændende hvor vi skulle hen derefter og som mange havde gættet på, blev kursen sat mod Kullen. Det blev til en rigtig fin bustur gennem naturskønne områder via Mølle til Kullaberg naturreservat. Her fik vi en fin guidning på dansk og de fleste var også en tur oppe i fyret, for at nyde den smukke udsigt.

Vi sluttede af på Dunkers kulturhus i Helsingborg med en spændende udstilling og kaffe med kager. Vi takkede vore svenske venner og stillede op til "Hold billede" ved 18 tiden. Vi var tilbage i København omkring 19.30 efter en meget fin dag.

Næste år er vi værter og har allerede planer for besøget.

Bent Erik