Dines Bog25.10.18
En veloplagt foredragsholder Dines Bogø kom og fortalte om to kriminalsager hhv. "Dobbeltmordene på Frederiksberg i 1948" og "Mordet på forstadsfruen Marie Lock-Hansen i Århus i 1967".

Dobbeltmordet på Peter Bangsvej skete i februar 1948. Forbrydelsen mod Inger Margrethe og Vilhelm Jacobsen blev begået i deres lejlighed. Inger Margrethe var hjemmegående husmor. Hun beskrives som en kvik og livlig dame og hendes humoristiske sind kunne være lidt vovet efter tidens normer. Inger Margrethe og ægtemanden Vilhelm fremstod for omverdenen som et meget lykkeligt par. Der var dem som mente, at hun var en erotisk kvinde. De fik aldrig børn, men der tales om, at Inger Margrethe fik et barn før Vilhelm kom ind i billedet, dette er dog aldrig blevet bekræftet.
Vilhelm Jacobsen var kontorchef i Firma Carl Holten/English House og blev betragtet som den diamentrale modsætning til sin kone. Hans kolleger beskrev ham som meget indesluttet. Der var ingen, som kunne fortælle om hans sympatier under krigen og han gik sjældent ind i diskussioner. Vilhelm var meget begejstret for at spille på heste og var ofte på travbanen. Det antydes, at han spillede med ulovlige bookmakere. Ægteparret blev brutalt myrdet og mordet er stadig uopklaret.

Mordet på forstadsfruen Marie Lock-Hansen i 1967 har haft officiel status som en uløselig gåde.

Den 10. november 1967 ringede en gentleman på døren til en eksklusiv villa i Højbjerg ved Århus. Han havde kun et ærinde, at dræbe husets frue. I huset befandt sig en hushjælp, som stort set intet signalement kunne give af gerningsmanden, men selv bliver skudt i underlivet. Oscar og Marie Lock-Hansen levede et liv med mange sammenkomster. Oscar arbejdede på Århus Teknikum og Marie havde et duplikeringsbureau i husets kælder. 
Drabet var på alles læber, fordi det foregik i et overklassemiljø, hvor drab af denne karakter sjældent finder sted. Der var ingen i parrets omgangskreds, som ønskede at udtale sig. Dette blev respekteret af Århus politi og pressen, og det bundede i, at mordet fandt sted i samfundets højeste sociale klasse. Marie Lock-Hansens liv var tilsyneladende pletfrit, hun blev betragtet som en elskelig og kærlig person. Mordet er stadig uopklaret.

En spændende eftermiddag med en engageret foredragsholder.

Tekst June