TorbenD JohnD JanU1

9. nov. 2017

3 pensionerede kollegaer, Torben Dyssegard, John Dahl og Jan Ulrich fortalte om deres arbejde i DR-TV.
Torben fortalte om sin tilgang til DR, sin læretid, soldatertid og ansættelse i 1964 i OB-området i Glostrup. Han fortalte også om sit arbejde i Klub 317, sit arbejde i TV-kollegiet og om TV-produktionsafdelingens første rigtige OB-vogn som blev etableret i 1999 til produktionen Sommer Summarum. Torben fortalte videre om sin tid som planlægger og Tekofunktion.

John blev også ansat i 1964 efter en tid i flyvevåbnet. Han startede ligesom Torben i OB-området i Glostrup. Efter en lille tur på Radiohuset vendte han tilbage til OB-området, hvor han blev kameramand. John fortalte om nogen af de mange og sjove oplevelser han og kollegaerne i OB-området havde haft.

Jan fortalte om sin læretid og blev allerede ansat i Statsradiofonien i 1958. Efter at have prøvet flere forskellige funktioner, blev han TV-producer. Jan var producer på mange forskellige programtyper. Dramatik, B&U produktioner samt underholdning. Han fortalte om en sen aften, hvor han sad i Tivoli og planlagde næste dags produktion og kameragang og da de skulle hjem, kunne de ikke komme ud af den gamle have som var blevet lukket. De fandt dog heldigvis en bagdør til en restaurant ved koncertsalen, hvor de kom ud. Udover de mange forskelligartede produktioner han lavede, fremhævede Jan programmet ”Før Søndagen”, som han producerede i mange år.

Jan og Torben fejrede 40 års jubilæum i DR. I forbindelse med Jans jubilæum havde kolleger fremstillet en DVD med klip fra Jans mange produktioner. Desværre kunne Seniorklubbens DVD afspiller ikke klare formatet, men efterfølgende har Niels Lind taget den under kærlig behandlig og lagt den ud på nettet. Den kan ses her.

Tekst: Torben, billeder Sv. Erik og Niels Lind