Blind dame7. november 2019
Vi havde besøg af Agnete Odgaard-Jensen. Agnete blev i forbindelse med diabetes og en graviditet total blind - og mistede sit barn efter fødslen. 
Dette var en beretning, der berørte os alle. Trods al modgang og ulykke, så mødte vi et menneske med en fantastisk livsholdning og livsmod, hvor familiens livskvalitet og kærlighed har været de bærende elementer.
Her er Agnes egne ord:

Når man er blind er der rigtig mange praktiske gøremål, som kræver opmærksomhed. Det var tit to skridt frem og et tilbage og tit var det ulykkeligt ind i mellem. Med min mand ved min side lykkedes de praktiske ting altid. Det var rigtig svært at akceptere, hvor blind jeg var og derfor ville jeg ikke bede andre om hjælp. Der var naturligvis mange venlige mennesker, som fortalte mig om et mirakel eller naturmedicin, som de havde hørt eller læst om i et eller andet ugeblad, der kunne helbrede mig. Til dem kunne jeg sige, at der intet var at stille op. Det var en lettelse.
Der gik kun nogle dage, inden der dukkede en konsulent fra Dansk Blindesamfund op. Han fortalte mig, at med den uddannelse og gå på mod, som jeg havde, kunne jeg begynde at undervise andre blinde i håndarbejde.
På efterfølgende kursus lærte jeg ligeledes at tage min hvide stok i hånden, så andre mennesker kunne se, at jeg var blind. 
Det krævede mod at begynde at gå med den, for folk her i området var vant til at se mig uden og vidste ikke, at jeg havde mistet mit syn.

Jeg er nu total blind og har min dejlige hund Viggo, som hjælper mig i hverdagen med mange praktiske gøremål. Jeg fokuserer på rigtig mange ting i min tilværelse og forsøger altid at være positiv i alle sammenhænge. Jeg har skrevet flere bøger, som jeg håber giver mine medmennesker livsmod uanset, at de er blinde.

Agnete Odgaard-Jensen gjorde eftermiddagen i DR-seniorklub til noget ganske særligt.

Referent June