IMG 20210826 162007Torsdag 26. august 2021 kom vi så tilbage til Klærkesalen. Stor gensynsglæde blandt os 25, der denne eftermiddag mødte op.

Lidt begyndervanskeligheder i form af hoveddørs problemer, opvaskemaskine problemer + lidt ‘’oversvømmelse’’ i køkkenet kunne ikke slå os ud - og vi fik bare den hyggeligste eftermiddag.

Flemming havde - bistået af Henrik - lavet den dejligste billede/video kavalkade af vores udflugter og foredrag fra 2015 og frem til nu. Dejlige minder, som fremkaldte klapsalver og gode grin undervejs. Underlægningsmusikken var et kapitel for sig, kan man vist roligt sige -  nemlig Fabricius- Bjerre, Glenn Miller og flere andre store musikere. Tror vi var flere, som havde svært ved at sidde stille på stolene - man fik da så meget lyst til både at synge og danse.  

Vi savnede kage Dorte, men det gik med købekage og lidt chokolade fra gemmerne - og i dag var vin og øl gratis, da kasserer Henriette er på ferie, og ingen af os havde tænkt på byttepenge.  

Ja, sådan gik så den første torsdag efter en laaaaaaaaaaaaaaaaaang pause.

 

ref: vibeke

jubfest2021resize19. august 2021
DR Seniorklub fejrede denne dag sit 40 års jubilæum. Ligesom OL, VM og andre store begivenheder har Coronaen forsinket afholdelsen, som rettelig skulle have fundet sted 19. nov. sidste år. Men det var værd at vente på! Vi havde en fantastisk fest i restaurant Granen, den gamle Pejsesal ved KB Hallen. Der blev sunget flotte sange, udnævnt nye æresmedlemmer. Dejlig mad og drikke - og allerbedst, mange dejlige gensyn med kolleger.
Vi var ca. 190 deltagere, blandt andre nuværende DRinde redaktør Lars Møller Hansen. Klik her for at se Lars' ord og billeder fra den festlige dag.

ISAGERDSC042385.12.19
Det var jo en fantastisk gennemgang af det meste af det synlige kriminelle Danmark, som vi oplevede med en af de bedste foredragsholdere, som har været i vor midte. Han har været her før – og nu var han der igen med sin indsigt og sine erfaringer, som blev delt med rund hånd. Bent Isager-Nielsen fortalte om den forbryderverden, som han havde oplevet i sin tid i kriminalpolitiet, hvor han beklædte adskillige topposter. Han fortalte om mange årsager til, at politiet var opbygget på en helt speciel facon grundet skiftende regeringers ordre om at håndhæve loven – og samtidig beskytte borgerne mod uforudsete hændelser. Eksempelvis kører såkaldte Romeo-biler rundt i hele landet 24 timer i døgnet bemandet med to betjente og en fuld udstyret bil med maskinpistoler og andet tungt grej klar til udrykning, hvis der trykkes på den røde knap. End ikke en flugtbilist eller en opdaget tyveknægt i Romeo’s nærhed ville kunne blive anholdt af Romeo-bemandingens skarpskytter – fordi, hvis det helt uforudsete skulle ske, så ville ingen andre forbrydelser kunne blive opklaret af mandskabet – og derved sinke den helt store alarm. I løbet af den spændende foredrag, fik vi forklaringen på, hvorfor drab ikke altid førte til de helt store tunge domme som livsvarig fængsel – det kunne eksempelvis være to års fængsel for at to personer blev dræbt under kådhed med en vandscooter i Københavns Havn. Det er hensigten med drab, der straffes og ikke selve hændelsen. Politikerne har pålagt politiet af prioritere Vold, Voldtægt og Våben. Almindelige tyverier, indbrud og den slags lette sager, anses ikke for at være så alvorlige, og derfor sættes der ikke ret store kalorier ind her. Og hen mod slutningen kom så en forudsigelse, nemlig at forsikringsselskaberne i nær fremtid ikke vil udbetale erstatning ved indbrud, hvis man ikke har en ordentlig lås på sin dør. Hvis vinduerne er nemme at bryde op,og hvis man ikke har sikret sig ordenligt mod fremmendes indtrængen på enemærkerne.

Alt i alt var der spændende at høre vor vidende gæst endnu en gang, og ellers kan han jo opleves endnu en sæson med grumme forbrydelser på vores eget tv – og endda på en af vores egne kanaler.

Tekst og foto: ørs-

Aeresmedlemmer27. feb.
Efter en hurtigt overstået Generalforsamling, hvor alt gik glat igennem, kom vi til det mere festlige. Læs referatet her

Tre medlemmer i Bestyrelsen skulle udnævnes til æresmedlemmer, så formand Henrik V. Pedersen tog atter ordet, og kaldte tre trofaste støtter i vor forening frem i salen I øjeblikket er der kun én person, som er æresmedlem, og nu er der hele fire personer. Vor snart 40 år gamle forening fik nu tre ekstra æresmedlemmer, og det er følgende: fra venstre Bengt O. Bengtsson (BOB), Grete Mouritzen og Hanne Hjorth. De har hver især bidraget til, at vi er en velkørende forening, og alle tre er ikke længere tilknyttet bestyrelsen, da de ikke ønskede genvalg ved generalforsamlingen.

Til stående applaus modtog de tre nye æresmedlemmer udnævnelsen – og på facebook-siden er mange velmente lykønskninger dukket op.

Til lykke.

Tekst +foto: ørs-

Blind dame7. november 2019
Vi havde besøg af Agnete Odgaard-Jensen. Agnete blev i forbindelse med diabetes og en graviditet total blind - og mistede sit barn efter fødslen. 
Dette var en beretning, der berørte os alle. Trods al modgang og ulykke, så mødte vi et menneske med en fantastisk livsholdning og livsmod, hvor familiens livskvalitet og kærlighed har været de bærende elementer.
Her er Agnes egne ord:

Når man er blind er der rigtig mange praktiske gøremål, som kræver opmærksomhed. Det var tit to skridt frem og et tilbage og tit var det ulykkeligt ind i mellem. Med min mand ved min side lykkedes de praktiske ting altid. Det var rigtig svært at akceptere, hvor blind jeg var og derfor ville jeg ikke bede andre om hjælp. Der var naturligvis mange venlige mennesker, som fortalte mig om et mirakel eller naturmedicin, som de havde hørt eller læst om i et eller andet ugeblad, der kunne helbrede mig. Til dem kunne jeg sige, at der intet var at stille op. Det var en lettelse.
Der gik kun nogle dage, inden der dukkede en konsulent fra Dansk Blindesamfund op. Han fortalte mig, at med den uddannelse og gå på mod, som jeg havde, kunne jeg begynde at undervise andre blinde i håndarbejde.
På efterfølgende kursus lærte jeg ligeledes at tage min hvide stok i hånden, så andre mennesker kunne se, at jeg var blind. 
Det krævede mod at begynde at gå med den, for folk her i området var vant til at se mig uden og vidste ikke, at jeg havde mistet mit syn.

Jeg er nu total blind og har min dejlige hund Viggo, som hjælper mig i hverdagen med mange praktiske gøremål. Jeg fokuserer på rigtig mange ting i min tilværelse og forsøger altid at være positiv i alle sammenhænge. Jeg har skrevet flere bøger, som jeg håber giver mine medmennesker livsmod uanset, at de er blinde.

Agnete Odgaard-Jensen gjorde eftermiddagen i DR-seniorklub til noget ganske særligt.

Referent June