DSC01234

8.9.16
Det var et stærkt hold af pensionister samlet foran elefanterne på det gamle Carlsbergområde, som mere ligner en byggeplads end et bryggeri. Det var bryggeri med ét R rundt om elefanterne, og det lykkedes da alligevel anfører Henrik V. at finde frem til et besøgsområde, hvor vi blev mødt at en butik med masser af dimser og mere praktiske småting med enten Carlsberg- eller Tuborg-logo.

Den kunne købes, da vi skulle hjem. Vi mødtes kl. 11.00 – sådan lige efter morgenmaden – og i gåsegang frem mod de nyindrettede besøgscenter fandt vi stedet, hvor vi skulle spise en lille meget lækker frokostanretning, der skulle spises allerede kl. 11.30. Godt mætte skulle vi så over til andre borde, hvor kølige Jacobsenøller var linet up. Der var fem slags Jacobsen, som alle var brygget på samme matrikel, som vi befandt på. Fornemt – og vi begav os ud i smageriet med Weissbeer, Saaz Blonde, Baobabbeer, Dark Lager og sluttelig Porter. Dameøller og lidt stærkere sager med smag af engelsk lakrids og tjære.

Tænk at man i rigtig gamle dag drak øl for tørst, fordi rent drikkevand ikke var til at opdrive. Det var en fin prøvesmagning med en kompetent fortællende herre, der også stillede spørgsmål til os om, hvordan man laver øl. Det vidste vi ikke meget om – men drikke det, ville vi da mere end gerne. Et smut rundt om kobberkedlerne og Carlsbergs museum blev det også til. I stegende varme – og derfor skal Carlsberg have tak for at have holdt øllet koldt.
Tekst og foto: ørs-