DSC 0473 224.10.12
Der var ikke en eneste ledig plads ved bordene, hvor opdækningen til den store sildespisning var forberedt. Sildespisere med øl og snaps i glassene sad bænket i tæt opstilling, og fra hvide sild, til kryddersild og videre til karrysild var det en herlig dag for de fremmødte. Køkkenets formåen var som sædvanlig i top under ledelse af Dorte Hansen og ikke at forglemme mange hjælpende hænder. Var man af en eller anden mærkelig grund ikke til sinds at spise sild – så var der sørget for en yndig lille platte med alskens rare sager.

En ægte bornholmer skulle vi også have på programmet – ikke en Sol Over Gudhjem-version, men i skikkelse af den spræl-levende Kjeld Pedersen, der kunne fortælle gode bornholmske nyheder. I mange år har de røgede bornholmere (som vi altså ikke fik i denne omgang) været fanget i Kattegat og Nordsøen, da Østersøen ikke kunne levere de ønskede sild. Nu er udviklingen vendt – og der er atter sild i søen omkring klippeøen. Og inden vi fik de kendte og meget specielle bidesild og stegte sild – så var der tid til rigtig gode råd om spisningen af de blanke svømmere. Specielt skal vi undgå at spise nyrøgede sild før hen på efteråret (efter turistsæsonen), for først ved høsttid er sildene i en optimal tilstand. Fede og gode. Kjeld kunne også lære os, hvordan man tilbereder en røget sild. Se sådan fik vi alle en herlig eftermiddag med mange gode sild – og flere fremmødte end billetsalget forudsagde var med til at gøre det til nogle lune timer.

 

ørs-