lone kuhlmannEfter en laaaang pause i Seniorklubben, kunne vi endelig mødes igen den 3. september. Og det blev en virkelig fin opstart, med besøg af skønne, livsglade og sprudlende Lone Kühlmann. Lone fortalte livligt om sin tid i DR, og tog sjovt nok udgangspunkt i den debat, som den seneste uge har floreret i pressen - efter Sofie Lindes kraftige udmelding på Zulu Awards om en oplevelse, hun havde haft i DR. Lone kørte muntert på en times tid og, det var både sjovt og nostalgisk at høre lidt om tiden og gamle kolleger på vores alle sammens tidligere skønne arbejdsplads. Der var et fint fremmøde trods corona restriktioner, og der var også mødt et par nye medlemmer op. Velkommen til jer, og velkommen tilbage til jer andre til en forhåbentlig dejlig sæson 20/21. tekst: Vibeke foto: Flemming

Bubber25.3.20
Vi havde Bubber på besøg – og det var ganske fornøjeligt. Bubber uden badekar og smækbukser.

Han fortalte om sin karriere indtil nu i showbiz. Om kort tid kan han opleves i Cirkus Arena først på Bellahøj og senere i det meste af det restende Danmark. Det var alt andet end kedeligt, for efter et ophold i USA kom Bubber tilbage til Danmark udstyret med et kørekort til bil. Han havde intentioner om at ville ind til tv-branchen – eller måske film. Hans far mente ikke, at det var en god vej at færdes på, så han var modstander af en karriere i den branche. Men Bubber holdt fast, og han undersøgte mulighederne i branchen. På Blomstervænget ikke langt fra Lyngby Station ligger Det danske Filmstudie, hvor meget tv- og film er blevet produceret. Bubber troppede op i receptionen og bad om at måtte tale med en person, der kunne have brug for hjælp til filmproduktion. Han sad en hel dag uden kontakt, og han kom da bare igen næste dag. Han bad receptionisten om at huske på, at han sad der og ventede. En venlig herre spurgte så, hvad Bubber kunne. Svaret var naturligvis. ALT.

Derfor blev han bedt om at tømme en varevogn med kulisser til en film. Og næste dag kom en nyt læs, som Bubber var med til at opstille. Nu var Bubber trådt ind i tv-branchen. Og har ikke set sig tilbage siden. Han blev spurgt, om han havde kørekort. Naturligvis. Næste step var derfor at køre en af dansk films divaer: Bodil Udsen fra hendes hjem på Tomsgaardsvej til Blomstervænget hver dag, når der skulle filmes. Mange fine små episode-detaljer dukker op her, og fra at være sur på den unge Bubber – blev det til et nært forhold under indspilningen af Min Farmors Hus, som instruktøren Frode Højer Pedersen tidligere har fortalt levende om i Seniorklubben. Og siden er det gået over stok og sten for Bubber, der i årevis befandt sig i et badekar for at underholde de yngste seere. Sammen med medarbejdere fra DR ( bl.a. Peter Herforth, Inge Rask og John Berger) og Camilla Miehe Renard blev det til en kæmpeoplevelse på Ndr. Fasanvej i musikgrossisten Fangels lagerlokale. Med Stig Hasner (DK4), som var selvstændig videoproducent fra en kæmpe campingvogn, blev det til mange musikvideoer, som blev brugt i DRs udsendelser Eldorado. Vi har set Bubber i hele 11 år i Snurresnups Søndagsklub, og af sted med jægersoldaten BS i 80 programmer for at ende i DRUltra. Nu skal Bubber til noget nyt – nemlig lave sin egen Youtube-kanal. Så der er stadig fart på Bubber, der egentlig hedder Niels Christian Meyer. Som det store barn han er – så ankom til Klærkesalen på el-løbehjul, som også førte ham hjem igen. Endnu en dejlig eftermiddag i Seniorklubben.

Tekst og foto: ørs-

Uwe Brodersen106.02.2020
Forhenværende sekretær for handelsforeningen på Nørrebro og foredragsholder Uwe Brodersen startede ganske kort med at fortælle om Skt. Joseph hospital, som vi i DR seniorklub (Klærkesalen) lejer os ind i. Hospitalet har ikke virket som hospital siden 1979.

Uwe  fortsatte så med, at beskrive Nørrebros historie og al den ballade, der har været her gennem tiden. Der har altid været "banditter" på Nørrebro i en eller anden afskygning.
Bøller på Nørrebro kender mange af os, Lersø-bøllerne, Fælledbisserne, prinserne, hypnosemorderen, lokalbetjente og trusler etc.
Der har han oplevet ting og sager som mangeårig sekretær i Nørrebros Handelsforening.
Vi hørte om en landsby, som hed Serridslev, som i 1830 bestod af 18 gårde, som dækkede et kæmpe område, der næsten dækkede hele Nørrebro og Østerbro.
Der var en stor teglgård med blå teglsten, og denne kaldtes derfor i folkemunde Blågården. Assistens kirkegården havde på sine gravstene mange stavefejl. Tænk i øvrigt på hvor mange intelligente mennesker, der ligger på denne kirkegård. Samfundet var inddelt i ni forskellige slags kategorier med hensyn til, hvilken begravelse man kunne tilkomme.
Der har været masser af industri på Nørrebro. Vi kender chokoladefabrikken Cloetta, og her lå også latrinstationen. Disse latrinvogne havde det ikke så godt, når det var varmt. Vognene blev utætte og ligeledes chokoladevognene. Det var svært at se forskel på udslippet herfra.

Kuriosum:
Her kan nævnes, at den første spiritusprøve blev foretaget på Fælledvej på en af de første biler (Hammelbilen) i Danmark. På en af de første ture var man ved at køre kongen ned.

Vi husker alle aktionen mod ungdomshuset, som Uwe husker på som værende en amerikansk actionfilm. Uwe tænkte tilbage på, at han som sekretær i handelsforeningen medvirkede til at lave en madudbringningsordning, som beskæftigede 75 ansatte. Madordningen fik ingen opbakning, hvorfor man måtte gå konkurs. Senere blev virksomheden kaldt nemlig.com.

Uwe kunne fortsætte og gjorde det også, han beskrev bz aktioner, forkælede venstreorienterede, et brag i Søllerødgade, hvor Internationale Socialisters Kontor blev sprængt i luften.
På Nørrebro var der ingen klassekampe uden gadekampe, hærværk og plyndringstogter osv. 
Man kan blive ved med at nævne negative ting, men Nørrebro er efterhånden blevet et trendy sted at være, det har vi i DR seniorklub glæde af i dag.

Tekst June

Foto Flemming

Eusebius27.2.20
Det var noget af et foredrag, som vi blev ørevidner til, da tidligere tv-direktør og personaldirektør Søren Jakobsen gik på scenen for at fortælle nogle spændende episoder fra sit liv i DR. Søren indledte med en lille omtale af Mogens Vemmer, der var en af Sørens venner. Kærligt og ærligt fik vi Søren Jakobsens meget rammende ord om Mogens Vemmer, som var en af de store træer i skoven. Han er nu afgået ved døden – og hans store indsats vil blive husker rigtig mange år frem.

Det egentlige foredrag kom også fra hjertet. Vi fik hele historien fra Sørens opsigelse i Mærsk og så en mærkværdig start i DR efter et ansættelsesinterview med Henning Skaarup. Søren blev heldigvis ansat i DR og en af vennerne gennem alle år frem til februar i år blev Mogens Vemmer. Det blev et oplevelsespotpourri af høj kvalitet. Sørens placering i direktionen efter nogle år som økonomisekretær med indførelse af handlingsplansystemet og andre smarte tricks for at få forretningen DR til at købe rundt på bedste måde – så blev det direktørjobbet i DR, der var i centrum. Vi fik beskrivelser af økonomidirektør Ejnar Jensen, Frede Houkjær, Hans Jørgen Jensen og ikke mindst Jens Jørgen Jensen og Christian Nissen. Det er navne fra en svunden tid, hvor der var anderledes respekt om DR, og det blev rammende beskrevet. Et særdeles interessant foredrag som af indlysende grunde ikke kan beskrives her i detaljer – da omtalen her jo ligger åbent på internettet. Men hvis du ikke var med til Generalforsamlingen og dette foredrag om DR, så missende du virkelig noget, hvor spændende historier om DR blev rammet flot ind af Søren, og det blev et af de bedste foredrag, som vi har oplevet i salen. Det var en anden tid, vi hørte om. Og en tid, hvor DR var respekteret i befolkningen og af Christiansborg. Søren blev ikke helt færdig med sin fortælling – og han bør naturligvis komme igen med fortsættelsen.

Tekst og foto: ørs-  

Abelone30.1.20
Abelone Glahn talte med et glimt i øjet om, hvornår det er i tide at tænke over at rykke videre til sin - måske sidste bolig.
Hvornår er det nu? hvor skal vi flytte hen? Og hvordan får vi bevæget os fra vores nuværende bolig til en bolig for 2, og måske senere for en?
Rigtig mange spørgsmål og mange gode tips fra Abelone.
For Abelone og hendes mand Peters vedkommende skal de flytte fra en stor gl. skole med
flere bygninger og masser af kvadratmeter til en mindre bolig.
Men hvor? Ejerbolig, lejebolig, bofællesskab, seniorbofællesskab eller?
Abelone og Peter har researchet grundigt på disse forskellige boligformer og besluttet, at de bl.a. skal tættere på by og offentlig transport, men stadig i egen bolig. Vejen dertil har været lang - indtil nu 4 år - og p.t. er den gl. skole sat til salg, men ikke solgt.
De 4 år har bl.a. været brugt på at gennemgå ting, samlet gennem et langt liv. Hvordan rydder vi op, og hvordan kommer vi videre med det, der er vigtigt for os, og hvad med alle vores gode ting, som ikke skal med, men som kan bruges af andre og/eller gives videre?
Hvad kan være til nytte for næst generation?
Abelone fortalte levende om sine erfaringer med private loppemarkeder i den gamle stald, salg via DBA, Instagram, Facebook, auktionshus, istandsættelse af skolen/gøre den salgbar, oprydning og gennemgang af gamle fotografier. Det var en lang proces, hvor der undervejs både blev mindet og taget stilling. Det er vigtigt at have noget historie uden at gemme alt. Gem det betydningsbærende, men ud med gamle minder og klokkeklang lyder Abelones råd.
Og giv hellere væk med varme hænder end med kolde.
Processen inden salg med ejendomsmægler, fotos af bolig m.m. blev også vendt. Mange gode råd, mange ting at tænke over og masser af inspiration fra Abelone Glahn, journalist og forfatter. Vil du læse mere, kan du finde det på Abelones blog.
tekst: Vibeke
foto: Flemming